Rola polityki pieniężnej w regulacji stopy inflacji.

Rola polityki pieniężnej w regulacji stopy inflacji.

Antocyjany są głównie odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona i w trakcie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub ewentualnie różowy, zależy pod każdym względem, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na barwy od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.

1. Triki

2. Poradnik

3. Wiadomości

4. Wskazówki

5. Oferta specjalna

Categories: Biznes

Comments are closed.

O czym należy pami

O czym trzeba pamiętać wybierając drewno do kominka Drewno kominkowe - ...

Prowadzenie księgow

Czym najczęściej zajmują się podatkowe biura Czy przekazanie księgowości do biura ...

Nurkowanie z rekinam

Rezerwaty przyrody: Przyrodnicze skarby chronione przez rezerwaty. W szeregu przypadków zdarza ...

Podcasty podróżnic

Podróżowanie solo: Indywidualne podróże i ich zalety. Dekoracja wnętrz mieszkalnych to ...

Najnowsze trendy w t

Jak blockchain zmienia świat finansów? Jak odkrywamy, kilkanaście lat temu najatrakcyjniejszymi ...